Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

2.1.14

Kesän 2013 ajot ja reissuun valmistautuminen


Kesän 2013 aloitin maaliskuun 16. päivä, kun kävin hakemassa pyöräni Kiuruvedeltä Ylivieskaan. Tunnelmiin pääsee kiinni vieressä olevalla videolla. Lisää videoita tulee varmaankin talven aikana, jos vain saan aikaiseksi suunnitteluiltani leikata vanhoja pätkiä.
Videoblogin aloitusvideo 


MC Pölyttäjät
Perustimme talven aikana kaverin kanssa myös "kerhon" MC Pölyttäjät, jonka nimissä toteutamme yhteisiä reissuja ja pidämme hauskaa muutenkin. Kesän reissut aloitettiin pienellä kaveriporukalla Venäjästä intoutuneena toukokuun 8. päivä toteuttamalla 4 päivän ja 1200 km reissun Ylivieska - Vartius - Kostamus - Vuokkiniemi - Kalevala - Vienan Kem - Belomorsk - Kostamus - Ylivieska. Tästä reissusta tarkemmin facebookissa MC pölyttäjät -kerhon sivuilla.
Muita kerhon reissuja oli mm. KKKK 2013 -ajoihin osallistuminen sekä Syyskivetty 2013 tapahtumaan osallistuminen. Kerhon reissuista voit siis lukea facebook -sivuiltamme.

Kesän omat ajot
Omat ajelut jäivät vähemmälle, koska kesäkuu meni Unkarissa lomaillessa ja heinäkuusta puolet sitten sairastellessa flunssaa. Kilometrejä kesän aikana kertoi noin 9000 ja tärkeimmäksi kesän henkilökohtaiseksi tapahtumaksi varmaan tuli moottoripyöräilyn osalta se, että reissusuunnittelua tehdessä on pohtinut paljon sitä millaisella pyörällä ja varustuksella Vladivostokin reissun haluaisi toteuttaa. Päätös syntyi lokakuun alussa, kun olimme MC Pölyttäjien itä-suomen roadtripillä ja tarkoituksena oli ajaa Rukajärventien ja Raatteentien kautta itärajaa myötäilevä hiekkatiesurauttelu, mutta Transalp ei tykännyt kosteasta ja viileästä ilmasta ja sammuili vähän väliä. Akkua vaihdettiin ja kaikkea säädettiin, mutta matkanteko eteni bussipysäkiltä toiselle eli erittäin epävarmana. Tämä pisti miettimään, että oliko melkein 50 000 km ajettu 12 vuotta vanha pyörä ihan oikea kumppani kuitenkaan yli 20tkm matkalle. Minut tuntevat tietävät, että en ala arpomaan näiden asioiden kanssa kauaa, joten viikko reissusta ja olin uuden pyörän omistaja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti