Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

22.6.14

Novosibirsk ja Novosipirskeet


18.6.2014. Ennen kaupungin rajaa meitä tuli vastaan Mishgan, valkoisella Honda Goldwingillään. Kypärä oli lippalakin muotoinen ja ajotyyli rento. Hän käski meitä seurata pikaisen pysähtymisemme jälkeen. Ajoimme kaupungin läpi ja kaupungin laidalla päädyimme aidatun pihan sisäpuolelle, jossa oli iso kaksikerroksinen hirsitalo ja pihapiirissä useampi venäläinen sauna. Pyörille etsittiin hetki parkkia, koska puheista ymmärsimme, että pihalla olevat autot lähtevät vasta aamulla.

Saunojia Emme ehtineet kypärää päästä ottaa, kun sisältä alkoi valua pienessä myötäisessä olevia, osa hyvin tatuoituja kavereita, pyyhkeet vyötäisillä meitä tervehtimään. Siinä sitten esittäytymään. Moskovalaiset kaverimme tuumasivat seuraavana päivänä olleen hieman varoillaan paikasta ja kavereista. Sama ajatus olisi voinut tulla meillekin, mutta kun tänne asti on tultu, on vain oltava mieli avoimena ja nauttia kokemuksista. Meille kaikille annettiin rakennuksen yläkerrasta huoneet ja tavarat purettuamme käskettiin terassille syömään. Yhteistä kieltä haettiin ja kyllä se tarina alkoi sujumaan, kun universal translator, eli vodka ilmestyi pöytään. Kaveriporukka on kokoontunut 20 vuoden ajan tähän tai Misghanin muihin omistamiin Saunatupiin, joita hän siis vuokraa yrityksille ja juhlia varten. Kokoontumiset ovat keskiviikkoisin, mutta vaikutti siltä, että näitä juhlia on useamminkin. Osalla oli pyörä ja osalla ei. Hyviä ystäviä olivat keskenään. Syötiin ja juotiin. Kun sanat loppuivat, käytettiin elekieltä ja kun puhe väheni, viihdytettiin toisiamme taikatempuilla ja muulla hauskalla, mitä vain osattiin. Vodkan kanssa oli iso määrä suupalaa ja hyvillä pohjilla aloittaneet kaverit intoutuivat jokaisen kilistelyn ja puheen jälkeen entistä kovempaan lauluun. Vedettiin sitä mekin Antin kanssa jossakin välissä Maamme-laulua ja loppuillasta venäläisiä lauluja puhelimeen kirjoitetuista sanoista.

Saunominen tapahtui "suomalaisessa" saunassa, koska heidän mielestä sisällä oleva sähkösauna on juuri sellainen. Pyyhkeet lanteilla ja vilvoittelu tapahtui suihkujen vieressä uima-altaassa. Ilta venähti pitkäksi ja hauskaa oli. Ennakkoluulot karisivat kaikilta illan mittaan ja välillä, kun joku yritti kääntää keskustelun politiikkaan, kuului heti "No politic". Illan päälle jaeltiin lahjoja, halauksia, kättelyitä ja olalle tapetteluja hyvien suhteiden merkiksi. Pikkuhiljaa jokainen lähti valumaan kotia kohti. Joku päätti nukahtaa sohvalle ja itse lähdin muiden jatkaessa juhlintaa, nukkumaan huoneeseeni. Sovimme talon isännän kanssa, että hän tulee herättämään klo 11 seuraavana päivänä. Kun heräsin iltapäivästä, oli whatsupissa viesti, että soittakaa kun heräätte :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti