Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

4.1.14

Ajatuksia reittisuunnittelusta

 Reittisuunnittelua olen tehnyt sekä karttakirjalla, jonka tilasin www.ruslania.com sivustolta sekä Google mapsilla. Viimeisimmät suunnitelmat tein puhelimellassani (Samsung Galaxy S4 active) olevalla Sygic -navigointiohjelmalla, jonka ostin kesän ajoja varten. Ostin kyseisen ohjelman euroopan ja venäjän kartoilla ja olen todella tykännyt käyttää sitä navigoidessani hiekkateillä. Toinen erittäin hyvä ohjelma, jota käytän myös ajaessani on androidille tarkoitettu Locus Map Pro, joka mahdollistaa erilaisten karttojen valinnan, maastokartoista Nokian karttoihin jne. Locuksessa on myös se hyvä puoli, että sillä voi tallentaa offline käyttöön karttoja ja käyttää niitä ilman datayhteyttä. Tallennuksessa on juuri Google Maps -kartta Venäjästä. Tallennuksessa on päiväkohtaisia rajoituksia, mutta kun aikaa reissuun on vielä, voi joka ilta tallentaa pienen pätkän reitistä.

Miten suunnittelin
Reittisuunnittelun tein siten, että arvioin 350 - 800km siirtymiä päiville ja pyrin reittisuunnittelussa siihen, että taukopaikalta löytyisi hotelli, motelli tai muu majoitus. Sitä en vielä osaa sanoa miten tulen loppupeleissä
majoittumaan, mutta reittisuunnittelua ajatellen majoituspaikat ainakin rytmittivät hyvin suunnitelmia. Arvioini mukaan kaikkien asioiden mennessä putkeen, on yhtäjaksoinen ajomatka yhteen suuntaan n.17-18 päivää. Suunnittelut tehtyäni luin taas monta matkan ajaneen blogia ja arvioin että suunnitelmani on tässä vaiheessa ihan riittävä. En tule kuitenkaan tekemään matkaa yhtäjaksoisesti ajamalla, joten päivä sinne tai tänne ei tässä vaiheessa merkitse mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti