Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

7.1.14

Medialeluja reissulle osa 1

Hankin kesällä 2013 Huuto.netistä edullisen miniläppärin, Asus eee pc 4G, joka on kooltaan alle A4 paperin kokoinen ja painaa vain 900g. Tämä kone tuli hankittua siksi, että moottoripyöräreissuilla voi kopioida konetta apuna käyttäen kypäräkameran kortit tyhjäksi ulkoiselle kovalevylle.

Kone on vanha ja sen alkuperäinen käyttöjärjestelmä hidas, joten päivitin, täysin tietämättönä muutaman googletuksen jälkeen, siihen uuden käyttöjärjestelmän sivuilta http://www.geteasypeasy.com. Tuolla sivustolla on erityisesti vanhoihin läppäreihin tarkoitettu Linux -versio, jos nyt vain oikein ymmärrän tätä terminologiaa. Asentaminen oli helppoa kuin pyörällä ajo ja asentamisen jälkeen kone tuntui samalta, kuin Windows -kone ostopäivänä (ja muutamaa kuukautta myöhemmin kiroat sen hitautta).

Koneessa itsessään ei ole kuin 4Gt SSD -muistia, joka täyttyy käytännössä käyttöjärjestelmästä. Tämän takia ulkoisen kovalevyn käyttö on pakollista. Laitteesta löytyy SD-kortinlukija ja kolme USB-liitintä. Läppäri tuntuu moottoripyöräkäytössä varsin kestävältä, kun siinä ei ole perinteistä pyörivää kovalevyä ja laite on jämäkän tuntuinen. Lisäksi laite on kooltaan vallan mainio tankkilaukussa kuljetettavaksi.

Ja onhan tässä myös se hyvä puoli, että jos koneen kadottaa niin puhutaan joidenkin kymppien menetyksestä. Suosittelen harkitsemaan vaihtoehdoksi muistikorteille tällaista läppärin ja ulkoisen kovalevyn yhdistelmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti