Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

10.1.14

Moottoripyörän varustelua, osa 1

Koska hankin pyöräni, Yamaha xt660z Tenere, lokakuussa melkoisen nopealla aikataululla, joiduin varautumaan siihen, että uuden pyörän joutuu varustelemaan reissua varten uusiksi. Pyörässä oli kyllä Traxin alumiininen takalaukku, mutta sen SW-Motech pikakiinnityspultit antoivat periksi 1000km jälkeen ja laukku lensi hiekkatieosuudella ojaan, kuitenkaan särkymättä. Pikakiinnityssysteemi hiekkatiesurautteluissa ei vakuuttanut ainakaan minua ja korvasin systeemin kiinnityksen kunnon pulteilla ja muttereilla. Onneksi irtosi syksyn viimeisten ajojen aikaan, että ehti miettiä. Tällä hetkellä ajatuksissa on korvata koko takalaukku Ortliebin vesitiiviillä 49 litran kangaslaukulla, joka on ainakin tärinässä parempi vaihtoehto.


Kovat vai pehmeät sivulaukut
Tästä aiheesta saa varmasti ikuisuuskeskustelun aikaiseksi. Itse lähestyin asiaa lukemalla forumeja ja tekemällä omat valinnat omien tuntemusten perusteella. Keskustelu kovien ja pehmeiden laukkujen välillä ei suoranaisesti johda mihinkään, koska molemmissa on puolensa. Painohyödyt, lukittavuus yms. Olin pitkään pehmeiden laukkujen kannalla, mutta loppupeleissä päädyin koviin, muovilaukkuihin Hepco&Becker Gobi black edition, jotka tilasin Storm Motorilta. Valintaani auttoi osaltaan se, että laukuissa on väliseinässä 3,5 litrainen vedenkuljetustila per laukku ja lisävarusteena laukkuihin saa vesihanat. Näistäkin laukuista jokaisella on mielipiteensä, mutta minun tarpeita ne tuntuivat pitkän vertailun jälkeen tyydyttävän parhaiten. Reissu kertoo sitten oliko valinta oikea.

Esimerkkikuva laukuista Teneressä. Tässä tosin
laukuista vanhemmasta versiot.
Laukkuraudat
Laukkuraudat tilasin offtheroad.de -sivustolta Saksasta. Sivustolta löytyy muutakin hyvää kyseiseen pyörään, joten kannattaa tutustua. Laukkuraidoissakin oli valittavissa pikakiinnityssysteemi, eli että raudat saa tarvittaessa irti nopeasti, mutta onneksi sivustolta löytyi heavy duty -versiot, jotka ovat kunnon kiinnityksellä ja ei tarvitse pelätä rautojen irtoamista. Tulin tässä asiassa hieman skeptiseksi takalaukun irtoamisen takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti