Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

8.6.14

Ilta Pietarissa

Majoituimme www.kulturahostel.com hostelliin. Sijaitsee keskustassa ja on oikea taiteilijapaikka. Porukka on persoonallista ja huone tiivis. Itse asiassa niin tiivis, että kerrossänky ja metri vapaata tilaa on koko huone. Mutta eipä tässä muuta kuin nukutaan.
Pietari eri silmin
2 viikkoa sitten kävimme pikaisella työreissulla täällä ja nopea kaupunkikierros ja eremitas -kierros olivat kulttuuripyrähdyksemme. Tänään kävimme katsomassa kävellen toisenlaisia juttuja. Illan kohokohta oli klo 01.25 aukeavat Nevajoen ylittävät sillat. Ihmettelin aluksi asian viehättävyyttä, mutta kun kello lähestyi avaushetkeä ja rannoilla oli valehtelematta tuhansia ihmisiä katsomassa tapahtumaa, oli se kyllä kokemus. Sillat ovat auki yön ja isot laivat pääsevät siirtymään jokea ylös. Ilta kului keskustellessa ihmisten kanssa, ruokaillessa yms.
Ajatus kaupunkiparkkeerauksesta
Hostelli sijaitsee ikäänkuin kerrostalojen sisäpihalla siten, että sisäpihalle on rakenettu ravintoloita yms. vanhoihin rakennuksiin. Tullessamme paikalle, jätimme pyörät parkkiin sisäpihalle jossa ne saivat olla rauhassa aikansa. Jossakin välissä kesken ruokailun tuli joku Dmitrylle sanomaan pyörien parkkeeramisesta ja kohta lausuttiin venäjää kahdesta suusta yhtä aikaa äänekkäästi, naamaan punaisuuden ja verenpaineen kasvaessa. Ei auttanut kuin odottaa kiivaan keskustelun loppua ja kysyä sen jälkeen, Is there a problem? Vastaus tuli pikaisesti. No problem. Vastaus, jolla asiat alkavat järjestyä. Kerrostalob kotiparkkipirkko, joka oli ikkunasta seurannut pyörien parkkeerausta ei voinut sulattaa tilannetta vaan halusi osoittaa mahtinsa ja siirrettyämme pyörät toisen sisäpihan laidalle, ikkunasta näkymättömiin, oli kaikki tyytyväisiä. No problem ja alkaa järjestyä.

Posted via Blogaway Pro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti