Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

13.1.14

Reissusuunnittelua ja verkostoimista

Tätä reissua suunnitellessa olen kohtuullisen aktiivisesti, (jotkut lähemmät ystävät sanoivat, että rasittavuuteen asti :-) , kertonut ihmisille matkastani. Ajatukseni reissusta puhumiseen on ollut koko ajan se, että jokaisen mielipide kannattaa kuunnella ja ottaa jotakin oppia, jos mielipiteessä on edes vähän ideaa. Aloitinhan koko reissun suunnittelunkin sillä, että tapasin ensimmäisenä matkan jo vuonna 2009 tehneen Arin.

Motoristien verkostoimista
Olen kuullut monta hyvää ajatusta ja tavannut vastaavanlaisia reissuja tehneitä kavereita, jotka ovat antaneet erittäin hyviä neuvoja. Tapasin mm. elokuussa Kähtävän kierros 2013 kokoontumisajoissa, Motolla Mongoliaan ja takaisin reissulla olleen  Paulin, joka matkusti ryhmän mukana BMW GS650 pyörällä. Pauli antoi erittäin hyviä vinkkejä reissun suunnitteluun ja siihen valmistautumiseen.

Lisäksi minulle soitti lokakuussa Etelä-Suomesta eräs kaveri, joka kertoi lähtevänsä myös Vladivostokiin kaverinsa kanssa, mutta taitaa olla niin, että aikataulusyistä emme pääse lähtemään yhtä matkaa reissuun. Jospa tapaamme matkalla. Moni on ollut yhteydessä myös sillä ajatuksella, että lähtisi mukaan reissuun, mutta suunnitelma on tyrehtynyt kuitenkin reissun kestoon ja lomien lyhyyteen. Tässä vaiheessa suunnitelmaa olen varannut reissulleni aikaa kesä- ja heinäkuun.

XT660 forumin kautta tutustumaan venäläisiin motoristeihin
Kuten olen kertonut foorumien lukeminen liittyy tähän harrastukseen kohtuullisen tiiviisti. Otin XT660 foorumin kautta yhteyttä Venäläiseen Dmitriin, joka kirjoitteli myös samanlaisen pyörän omistajana foorumiin ja kerroin suunnitelmistani ja tiedustelin voisimmeko tavata reissun aikana. Sain häneltä nopeasti vastauksen ja olemme vaihdelleet viestejä reissuvalmisteluun liittyen. Tarkoituksena on tavata heti reissun alussa joko Pietarissa tai Moskovassa, riippuen vähän, ajaako hän Pietariin kaverinsa luo kesäkuun alussa. Hän lupasi myös järjestellä reittini varrelta tuntemistaan kavereista myös muita tapaamisia, joka tarkoittaa tietenkin sitä, että tällä tavalla saan luotua pahan päivän varalle jonkinlaista verkostoa reittini varrelle ja onpahan edes joku jonka puoleen kääntyä hätätapauksessa. Erityisesti, jos tarvitsee hallita asioita venäjän kielellä.

Veikkaisin, että reissun aikana kannattaa pitää myös moottoripyöräilykavereita ajan tasalla täällä Suomessakin, koska jos pyörä hajoaa pahasti, on parempi, että Suomessa on ongelman ja sinut tunteva kaveri organisoimassa asioita. Ja tämä siksi, että vaimolle ei varmaan kannata soittaa, että laittaisitko tulemaan sitä tätä tuota varaosaa sieltä täältä tuolta, kun asiaan vihkiytyneelle kaverille riittää se, että sanoo mikä osa meni rikki ja oman sijaintinsa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti