Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

14.4.14

Reissukaveri

Kun on vuoden miettinyt ja suunnitellut yksin ajettavaa reissua Venäjälle, on mukavaa, kun kaveri haluaa lähteä mukaan! Tervetuloa reissulleni, eli reissullemme Antti! Kiitos Ukrainan kriisin, jos niin voi sanoa, Antti päätti muuttaa omaa ensi kesän Romanian reissuaan ja vakuuttui lähtemään kanssani Venäjälle. Tottakai se tuo turvaa, kun matkustajia on kaksi, ei sillä, että Antti olisi pelottavan näköinen tai muuta vastaavaa, vaan siksi, että kaverista pidetään huolta ja yksin se on vaikeampaa. Ja koska aika ei ole ongelma, esitti Antti, että 22 000 km jokapäiväisen ajamisen sijaan ajaisimme hitaasti ja rauhallisesti Vladivostokiin, tutustuen kunnolla kulttuuriin ja Venäjän ihmeisiin ja tulisimme sitten junalla Vladivostokista Moskovaan.

Ajoasenne vai kokemusasenne
Kun on vuoden miettinyt paahtavansa joka päivä 300-1000km mennen tullen Vladivostokiin ja joku ehdottaa toisenlaista lähestymistä aiheeseen, aiheuttaa se hieman pohtimista. Olin aiheessa hitaasti, mutta varmasti lämpeävä. Itselleni oli selvää, että yksin ajamalla sitä vain ajaa ja ottaa välillä kuvan sieltä täältä. Kahdestaan voimme jakaa kokemuksia ja voitamme hitaaseen etenemiseen menevän ajan palaamalla junalla. Toinen hyvä pointti aiheeseen oli myös se, että Vladivostokiin menevän tien näkee jo mennessä (Ainakin viimeiset tuhannet kilometrit), koska  vaihtoehtoja ei ole paljoa, joten olisi ihan sama tulla junalla takaisin. Olin myyty ajatukselle jo ennen toisen oluen nauttimista, kun pidimme suunnittelupalaveria.

Antti lähtee matkaan BMW F800GS pyörällään. Eihän se ole Tenere....no vitsi vitsi. Meillä on jo yhteisiä kokemuksia viime keväältä Vienan karjalan Roadtripiltä, jossa mukana oli myös Patryk. Olisipa sama kolmikko päässyt kokonaisuudessaan mukaan reissulle. Se se olisi vasta ollut mukavaa.

Matkakumppani Venäjältä
Mutta tavallaan meillä on myös kolmas matkaaja mukana, koska kontaktini Dmitri Moskovasta kirjoitti tulevansa meitä vastaan Tenerellään Pietariin, jossa esittelee kaupunkia ja josta on varannut alustavasti jo majoitusta. Pietarin jälkeen matkaamme hänen luokseen Moskovaan ja kun Moskovasta on nähty maisemat, matkaa hän kanssamme vielä 900km Kazaniin. Tämän jälkeen hän on järjestänyt kavereistaan matkan varrelta meille vielä majoituspaikkoja ja kavereita esittelemään eri kaupunkeja. Tämäkin ajatuksena tukee uutta tapaamme matkustaa, eli hitaasti Vladivostokiin, kaikesta nauttien ja huilataan sitten junassa paluumatkalla. Arvioin edelleen, että paluu kotimaahan kaiken mennessä suunnitellusti on heinäkuun puolessa välissä, mutta sen näkee sitten. Ei se niin mene, ettei se jotenkin mene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti