Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

14.6.14

Nizhni Novgorodista Kazaniin

13.6.2014. Aamutoimet ja pyörän pakkaus. Liikkeelle lähdettiin vasta klo 14.30 koska "vain" 400km matkaa. Helgi tyttöystävineen saatteli meidät kaupungin laidalle. Otettiin kuvia ja hyvästeltiin toisemme. Paluumatkalla tapaamme jälleen.
Antin kanssa matkaan
Suuntasimme Antin kanssa matkaan. Ruuhkista ei tietoakaan, lukuunottamatta yhtä kolaripaikkaa, jossa vanhan mallin Lada oli melko solmussa. Tiet olivat paikoitellen tosi huonoja ja välillä täydellistä baanaa. Kun matkaa oli ajettu 200km pysähdyimme syömään tienvarsikahvilaan. Vinkki jonka saimme oli se, että sinne kannattaa suunnata missä on rekkamiehetkin. Hyvää oli borssikeitto ja joku täytetty piirakka, jonka nimeä en tiedä. Kommunikoimaankin oppii, kun on nälkä. Matka edistyi hyvin, välillä pysähdyttiin laittamaan varmuuden vuoksi sadeasut ja vaikka sadetta ei tullutkaan, lämmitti asu sopivasti vaihtelevassa säässä.
Kolme saksalaista
100km ennen Kazania eteemme ilmestyi 3 Honda Transalpia. Entisenä Transalpkuskina minua kiinnosti pyöränsä täyteen pakanneet kuljettajat ja ajoin heistä ohi ja viittoilin pysähtymään. Selvisi, että he olivat lähteneet viikko sitten läheltä Hampuria ja he olivat matkalla Baikaljärvelle. Turisimme hetken ja otimme valokuvat.
Kazan ja hotelli Aviation
Saavuimme Kazaniin, tankkasimme ennen keskustaa ja ajoimme hotellille, jonka olimme edelliselle päivälle varanneet ja sitten ruuhkien takia peruneet. Saimme hotellihuoneen Venäjän, Englannin ja Suomen kielisekoituksella, käsillä avustaen ja paljob hymyillen. No parking, No parking, oli viehättävän respanaisen vastaus, kun pyysin saada parkkeerata lukitulle piha-alueelle. Meidät ohjattiin parkkeeramaan talon taakse. Pyörät kiltisti takapihan avoimeen parkkiin ja tavarat kantoon. Hotellin aulaan saapuessa, tuli vanhempi vartijamies ohjeistamaan tyttöä, että tottakai pyörät laitetaan lukitulle etupihalle. Monet kiitokset lähti meidän suusta herralle. Hotelli oli yli kaksikertaa kalliimpi, kuin aiemmat ja välillä on mukava majoittua leveämmin, koska aiemmat majoitukset reissullamme ovat olleet pakettiauton tavaratilan kokoisia. Vaikkakin samoja unia sitä näkee kuitenkin välittämättä majapaikasta. Nyt liioittelimme itsellemne 2 huoneen hotellihuoneen isolla eteisellä. 13 minuuttia sisäänastumisesta oli joka taso täynnä tavaraa ja eteisessä kostean tunkkainen ja hikinen haju ajokamppeista. On tämä sitten mahtavaa.

Posted via Blogaway Pro

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti