Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

6.2.16

Reittisuunnitelma kesälle 2016

Suomen ympäri 2016
Ensimmäinen versio kesän 2016 moottoripyöräreissun reitistä valmistui. Kuten kuva kertoo, aion ajaa Suomen ympäri rajoja pitkin. Tällä hetkellä reitin pituus on noin 5200 km, joka kieltämättä hieman yllätti.


Reitin suunnittelussa olen rajannut saaristoalueet pois, koska ensimmäisessä versiossa kilometrejä oli huomattavasti enemmän tästä syystä. Lisäksi pohjoisessa päätin kiertää Norjan kautta, koska reitti on enemmän matkaa tekevä ja samojen reittien ajaminen vähenee huomattavasti.


Reitin tiet on valittu siten, että ne ovat matkaa edistäviä (ihan vain omasta mielestäni). Joissakin paikoissa teen pistoja rajan pintaan, paikkoihin joissa haluan käydä ja palaan samaa reittiä takaisin.


Yhdistän matkalle kiinnostuksen kohteitani

Reissulla aion moottoripyöräilyn lisäksi kuvata videon / videoita, kerrankin ajan kanssa. Monesti reissuilla on kyllä kamera mukana, mutta kuvattavia asioita ei ole mietitty ja materiaali jää pahimmillaan laiskuuden vuoksi leikkaamattomana koneelle. Kirjoitin videokuvauksen suunnittelusta Vladivostokin reissun suunnitteluaikaan kirjoituksen "Videokuvausta moottoripyöräilystä". Tällä kertaa lähestyn kuvaamista käsikirjoituksen avulla, joten minulla on ennakkosuunnitelma, millaisen videon aion tehdä ja tätä kautta se on myös helpompi toteuttaa. Miksi näin? No jos joka tapauksessa suunnittelen kevään aikana reissua, on järkevää suunnitella sen kaikki osa-alueet mahdollisimman valmiiksi. Ja jos kysytte, että mistä tietää mitä kuvata, voin vinkkinä sanoa, että suunnitelmaa voi tehdä perusolettamien kautta. Esimerkiksi, tulen reissulla nukkumaan teltassa--> mitä siihen liittyy--> kenttäruokailu, vesisade yms. tai että aurinko ei laske, tai että tapaan uusia ihmisiä ja vaihdan heidän kanssaan kuulumisia. Ennakkoon voi siis suunnitella paljon olettamusten pohjalta. Tämän kuvaushomman lisäksi aion kirjoittaa päiväkohtaisesti tarinoita blogiin, jotta tämäkin harrastus saa jatkoa.


Odotukset reissulta

Oikeastaan ainoa odotettava asia reissulla on se, että saa arjesta taukoa ja nautiskella harrastuksistaan. Se mitä toivon teiltä lukijat, että kirjoittaisitte kommenttikenttään tai lähettäisitte vaikka sähköpostilla (mielimatkani(at)gmail.com) vinkkejä reitin varrella olevista käyntikohteista. Ehdotukset voivat olla laidasta laitaan, koska aion täydentää sopivat kohteet reissusuunnitelmaani. Kiitos jo etukäteen ehdotuksistasi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti