Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

26.5.14

11 yötä lähtöön ja Pietari koettu

Kuten edellisessä päivityksessä kerroin, pyörälle tehtiin kunnon shakedown -reissu, jotta irto-osat ja löysällä olevat osat löytyisivät. Seuraavaksi oli vuorossa sitten itse miehelle shakedown, kun työreissu suuntautui Pietariin. Reissussa ei sinällään ollut mitään erikoista, mutta oli ilo huomata, että aakkosista on jotakin jäänyt mieleen, vaikka todellisuudessa kieliopinnot talven aikana jäivät avuttoman huonoiksi. Tästä intoutuneena etsiskelin sitten sanakirjaratkaisua puhelimeen ja törmäsin World lens -sovellukseen, joka kääntää venäläisen tekstit livenä englanniksi. Kaikkea ne keksii, mutta ihan mahtava sovellus. Koska mukana olevat paperikartat ovat venäjäksi, auttaa tuo sovellus varmasti myös niiden tulkkaamisessa.

Kun sanoin, että miehelle tehtiin shakedown, ei se tarkoittanut vodkan ryystämistä tai muuta mukavaa, vaan sitä, että lämpöä oli 30 astetta ja hiki virtasi vaikka istui paikallaan. Aiemmat arvelut lämpimämmän makuupussin hankinnasta unohtuivat. Lisäksi heräsi ajatukset siitä, että kuumin aika päivästä kannattaa käyttää ajamiseen ja tutustua paikkoihin hieman viileämmällä. Toisaalta tänä aamuna töihin ajaessa satoi vettä kaatamalla ja lämpöasteista oli vain neljä, joten kaikkeen kannattaa varautua.


Taskuvarkaita vai rahavarkaita
Reissulla jouduin muuten taskuvarkaiden kohteeksi, mutta nopeat refleksini pelastivat tällä kertaa. Kolme kaverusta aiheuttivat ravintolan ovella ruuhkan meidän työporukan kohdalla ja kohta kopeloitiin taskuja. Ensi kerralla tietää lyödä ylemmäksi, eikä vaan taskussa seikkailevaan käteen. Tästä sitten voi vetää omia johtopäätöksiä siitä, miten sijoittaa arvotavaraa. Ei ole turhia juttuja ja varoituksia netissä. Toisaalta, olin viisaana jättänyt hotellihuoneessa olevaan kassakaappiin kaiken tärkeän, joten kaverukset olisivat onnistuessaan saaneet laihan keiton ja muutaman oluen minun rahoilla.

Aika loppuu vai loppuuko
Antin kanssa olemme olleet enemmän ja vähemmän päivittäin yhteydessä, lähinnä päivitellen toisille tietoa mitä on minäkin päivänä tullut tehtyä. Vinkkinä tähän viimeisten päivien kiireeseen haluan sanoa sen, että kun reissuun lähtöön on vielä aikaa ja mieleen tulee joku asia, "jonka ehtii hoitamaan viimeisellä viikolla", kannattaa se laittaa hyvissä ajoin kalenteriin ja varata tarvittava aika oikeasti kalenterista. Esimerkiksi tänään juoksen lääkäristä toiseen varmistelemassa reseptejä yms. ja aikaa tarvitsisi ihan muuhun. Nopeasti menee aika ja veikkaan, että seuraava kirjoitus on lähtöä edeltävänä päivänä tai sitten jo reissusta. Mutta jos satun kirjoittamaan blogiin viimeisen viikon aikana, on asiat saatu hyvään järjestykseen. Näkemisiin siihen saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti