Tässä blogissa kerron Vladivostokiin kesällä 2014 suuntautuvasta moottoripyöräreissustani

10.6.14

Päivä Moskovassa

9.6.2014. Aamulla nukuimme pitkään myöhäisen saapumisen vuoksi ja aamupalan jälkeen suoritimme video- ja valokuvamateriaalin kopioinnit. Sain puhelimitse kiinni Juhan, joka oli tekemässä samanlaista reissua Vladivostokiin. Viestittelimme, että yrittäisimme tavata matkan varrella, melko varmasti lähellä Kazania, koska he ovat jo tulossa takaisinpäin. Juhan ja hänen kaverin matkaa voi seurata  Juhan blogi. Luettuani heidän päivityksiä, iski hirvittävä ajokuume. Me lähdemme jatkamaan matkaa aikaisin torstaiaamuna.
Kielen opiskelua
Lähdimme iltapäivästä tapaamaan Helgin kaveria Maximia, joka pitää ruokaravintolaa kaupungin toisella reunalla. Metromatka kertoo hyvin kaupungin koosta, sillä matkustimme vaihtoineen yli tunnin määränpäähän. Matkan aikana, tai oikeastaan koko ajan yritän oppia lukemaan paikannimiä ja opettelen aakkosia. Esimerkiksi metrokartta oli venäjäksi ja englanniksi, joten siitä oli helppo opiskella. Ihmisten puheistakin saa poimittua sanan sieltä ja toisen täältä. Sitten vain täytyy käyttää oppimiaan sanoja. Yhdellä metroasemalla oli mielenkiintoinen patsas. Ihmiset kulkivat ohi ja koskettivat koirapatsaan kuonoa, se antaa hyvää onnea koskettajallaan. (Kuvassa)
Moottoripyöräkeskustelut
Maxim on myös motoristi, hänellä on mm. BMW GS650 (terveiset Patrykille). Ilta meni puhuessa moottoripyöräreissuista ja suunnittelimme maastoajopäivää keskiviikolle, jos säät sallii. Maxim tarjosi erinomaiset ruoat, Georgialaista borssikeittoa ja kunnon pihvit. Oluella alas huuhdeltuna luonnollisesti. Katselimme valokuvia reissuista ja suunnittelimme tulevaa. Tapasimme illan päätteeksi Helgin tyttöystävän ja suuntasimme kaupan kautta takaisin kämpille.
Iltapalaa ja maljapuheita
Perille päästyämme nautimme muutamat terävät kera suolaisen ja pidimme puheita. Loppuillasta naurua aiheitti Lapinlahden lintujen biisi "Tero ja minä" englanniksi käännettynä. Mukava päivä kokonaisuudessaan. Pientä koti-ikävää, mutta onneksi voi soitella. Tulevien Moskova päivien suunnitelmat muuttuvat lennosta. Nytkin pitäisi (tiistai) olla kiertämässä kaupunkia, mutta ajattelimme ottaa rennosti. Helgi lähti töihin. Täällä tehdään asiat rennolla otteella ja tärkeysjärjestyksessä. Hyvää oppia omalle elämälle. Paljon nauretaan ja suunnitellaan asioita, fiiliksen mukaan sitten toteutetaan. Illaksi kaupungille Maximin ja Helgin kanssa ja mahdollisesti keskustaan pyörillä ja vieraillaan jossakin juhlissa, josta ei ole mitään tietoa, mutta avoimin mielin matkaan ja katsotaan mikä oikeasti toteutuu. Kyllä polttelee päästä ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti